QnA You Need To Know About Michael Jackson

Michael Jackson, a.k.a. ‘The King of Pop’, who has made millions of fans all over the world on the basis of his dancing and singing. He was known for his innovative dance moves, including the moonwalk, which became synonymous with his name.

He made a revolutionary change in the music video industry with chart-reaching music videos like “Thriller” & “Black or White.” There are lots of artists who are still not able to copy MJ’s dance moves perfectly.

Michael Jackson’s impact on the music industry and pop culture is undeniable. Even today, he remains one of the most influential and celebrated artists in history. Even after his death, his fan following is still increasing.

Also, his fans try to learn more about his life. With the help of this article, ‘Michael Jackson Information about His Life’, we will answer some of the questions that people search for a lot about Michael Jackson.

Through this article, you will be able to know more about the life of Michael Jackson, his career, and his successes.

michael jackson information, michael jackson question answers, about michael jackson,

Questions & Answers Related to Michael Jackson’s Life

1- Michael Jackson’s Birth Date
Ans- His birth date is 29 August, 1958

2- Who are the parents of Michael Jackson?
Ans- His parents are Joseph Walter Jackson and Katherine Esther Jackson.

3- How many siblings did Michael Jackson have?
Ans- he had 8 siblings. Jackson was the 8th child of his parents.

4- How tall was Michael Jackson?
Ans- He was 5 feet, 9 inches (1.75 m, 175 cm) tall.

5- How did Michael Jackson turn white?
Ans- We all know that MJ’s natural body colour was black, but due to a skin condition called vitiligo, which causes the skin to lose its pigment, his body colour changed to white. His disease was first noticed in the early 1980s.

6- How and when did Michael Jackson die?
Ans- As per reports, MJ died of cardiac arrest, which was caused by acute propofol and benzodiazepine intoxication. He died on June 25, 2009, at his home in Holmby Hills, Los Angeles.

7- How old was Michael Jackson when he died?
Ans- He died at the age of fifty.

8- Who was Michael Jackson’s favourite Marvel superhero?
Ans- His favourite Marvel superhero was Spider-Man. He was a big fan of Spidey. In 1990, he also tried to buy Marvel Comics so that he could make a Spider-Man movie.

9- What is Michael Jackson’s favourite colour?
Ans- His favourite colour was black.

10- What was Michael Jackson’s net worth?
Ans- he had a net worth of negative $500 million at the time of his death. According to reports, he was actually in debt. In 2007, he had a net worth of $350 million.

MJ’s earnings after his death

After his death, Jackson’s estate made a lot of money from music royalties & other partnerships with big brands. In 2016, Forbes estimated that the estate’s annual gross earnings were $825 million, the largest ever recorded for a celebrity.

QnA Related to Michael Jackson Career

11- What was Michael Jackson’s last album?
Ans- His last studio album was “Invincible.” It was released on 30 October, 2001, by Epic Records. His last album reached No. 1 on the Billboard 200 & sold over 8 million copies around the world.

12- When and how did Michael Jackson start his career?
Ans- He began his career as a child performer with his brothers in the Jackson 5. At the time, he was just 5 years old and also the youngest member of the band.

13- When did Michael Jackson start his solo career?
Ans- MJ started his solo career in 1971. His first solo album was “Got to Be There,” which was released in 1972.

14- Who formed the Jackson 5 band?
Ans- The band was formed by MJ’s father, “Joseph Jackson,” in 1964.

Michael Jackson Marriages

15- With whom was Michael Jackson married?
Ans- He was married twice in his life.

15(i)- Lisa Marie Presley and Michael Jackson’s marriage
His 1st marriage was with Elvis Presley’s daughter, “Lisa Marie Presley.” They both married in 1994. Their marriage didn’t last long, and they divorced in 1996. They did not have any children together.

15(ii)- Michael Jackson’s second marriage: In 1996, he married American musician “Debbie Rowe.” Their relationship also didn’t work well, and they filed for divorce in 1999.

16- How many children does Michael Jackson have?
Ans- Michael Jackson had three children, two biological children with his second wife and one with a surrogate mother.

Information about Michael Jackson Children

17- Who are Michael Jackson kids?
Ans- Prince Michael Jackson Jr. (born 1997), Paris-Michael Katherine Jackson (1998), and Prince Michael Jackson II (2002).

18- What is Michael Jackson’s educational qualification?
Ans- He attended Montclair College Preparatory School but didn’t complete his education.

19- Michael Jackson Awards in total?
Ans- During his career, Michael Jackson has won a total of 124 out of 183 nominations.

20- How many Grammys has Michael Jackson won?
Ans- He won 13 Grammy awards out of 36 nominations.

Finally, I found these 20 questions that people mostly search for and the kind of answers they want to know about the famous American singer and pop star “Michael Jackson.”

There are many more questions that remain to be covered, and we will keep updating this article to get more questions related to the life of Michael Jackson. If you have any questions in your mind that should be included in this article, please mention them in the comment section.

I hope this information about Michael Jackson life will help you understand more about the king of pop. If you like to read more such posts about famous people, then you must follow this blog.

Note: This information is collected from various websites and may vary. (Do your own research if you have any doubts.)

1- Who is the King of Pop?

Ans- Michael Jackson is widely known as the King of Pop.

2- How many Grammys does MJ have?

Ans- 13 Grammy Awards.

3- Who was Michael Jackson’s second wife?

Ans- Debbie Rowe.

Leave a Comment